Ministarka Zorana Mihajlović obišla radove na Koridoru 11

Povodom Dana građevinara Srbije, a na poziv predsednika opštine Ub Darka Glišića, predstavnici opštine Lajkovac: predsednik opštine Živorad Bojičić, zamenik predsednika Andrija Živković, član Opštinskog veća Vladan Kostić i zamenik direktora Direkcije Predrag Mirković obišli su radove na Koridoru 11 (petlja u Stublenici), zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, direktorom „Koridora Srbije“ Dmitrom Đurovićem, direktorom JP”Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i ambasadorom Republike Kine Li Mančangom.

 

Ministarka Mihajlović je povodom obeležavanja Dana građevinara Srbije, 8. avgusta, obišla radove na trasi od Obrenovca do Uba i najavila da će deonica od Lajkovca do Ljiga dužine 105 km, koju gradi kineska kompanija „Šandong hajspid grupa“, biti završena kao po planu do sredine 2017. godine, dok će deonica od Ljiga do Preljine, na kojoj je angažovana azerbejdžanska firma „Azvirt“, biti okončana do avgusta 2016. godine. Ona je podsetila da je prošle godine završena trasa od Uba do Lajkovca i dodala da se za deonicu od Beograda do Obrenovca razgovora sa partnerima iz Azerbejdžana. Rezultati tih razgovora biće poznati u narednih mesec dana.

“Koridor 11 je regionalno značajan za Srbiju jer će povezivati veliki broj gradova”, rekla je ministarka Zorana Mihajlović i poručila, pre svega onima koji su u građevinarstvu, “ da imamo odgovornost da izgradimo autoputeve u Srbiji koje će koristiti buduće generacije, poput nas koji danas koristimo ono što su naši prethodnici napravili”.

Ambasador Kine Li Mančang je podsetio da je kineska kompanija „Šandong hajspid grupa“ tačno pre godinu dana počela da gradi autoput na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. On je rekao da će kineska kompanija ispuniti rok predviđen ugovorom i zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu građevine na dobroj saradnji i na uvek pruženoj podršci. Radovi na izgradnji dve deonice Koridora 11, koje je danas obišla ministarka Zorana Mihajlović, finansiraju se uz pomoć kredita kineske „Eksim banke“ u vrednosti od 301 milion dolara, a iz budžeta Srbije je izdvojeno 32,7 miliona dolara.

{gallery}miha2015{/gallery}