Ноћни успон на Човку

Владимир Јевтић, члан лајковачког ПСД Ћира и Еколошког покрета „Castrum brodare“, у понедељак увече је окупио око 30 малишана на игралишту у Ћелијама ради ноћне шетње по Враче брду. У групи је било и десетак мештана и девет планинара ПСД „Ћира“. Стаза за децу била је дужине 5.5км док су планинари направили ноћну шетњу на Човку дужине 12км. Ноћна планинарска шетња на Човку постала је традиционална. ПСД Ћира је за најмлађе учеснике обезбедио и ужину, која је подељена код ловачке куће на Враче брду.

– Често причамо на тему Враче брда и изградње планинарског дома и парка за децу за пратећим садржајима, надамо се да ћемо ускоро кренути у реализацији те идеје која ће бити свима од користи у смислу још једног места за окупљање и дружење мештана и гостију са стране. Враче брдо, Човка, Анине, су атрактивне локације које ће привући људе са стране, као и могућност трасирања маунтин бајк стазе која ће можда и ове године кренути, бар једна вожња експериментално,” рекао је Владан Јаковљевић у име лајковачких планинара.

Јаковљевић је похвалио мештане Ћелија, који често организују дешавања и мимо фудбала на месном игралишту. Он сматра да сваки динар који се уложи у Ћелије, посебно у спорт и екологију, Ћелијанци врате вишеструко.