Oбележен Дан основне школе „Миле Дубљевић“

Пригодним програмом, уз присуство ученика, наставника, представника локалне самоуправе и бројних гостију, у Основној школи „Миле Дубљевић” свечано је обележен 25. мај – Дан школе.
Овим поводом, у прелепом амбијенту амфитеатра школе изведена је садржајна приредба, коју су припремили чланови школске драмске секције „Весела дружина“, коју води наставница Соња Миловановић. Свечаност је отпочела хорском песмом, након које је уследио поздравни говор директорке школе Биљане Жујовић, а потом пригодно обраћање наставника историје Рајка Сарића са фрагментима из прошлости школе. За постигнуте резултате, поводом Дана школе, дипломама и књигама награђени су бројни ученици, учесници и победници окружних и републичких такмичења из свих области, као и њихови предметни наставници. Школа је наградила:
Матију Ивковића, ученика 8/1, за успехе постигнуте на такмичењима из математике: 1. место на Општинском такмичењу, 1. место на Окружном такмичењу и похвала на Републичком такмичењу и на такмичењу из историје;
Филипа Грујичића, ученика 8/1 за освојено 1. место на Окружном такмичењу из историје и учешћу на Републичком такмичењу из историје;
Марију Јеремић, ученицу 7/2 за освојено 2. место на Окружној такмичењу рецитатора „Песниче народа мог“ и освојеним наградама на бројним фестивалима дечјег стваралаштва;
Михаила Јовановића, ученика 4/2, за освојено 3. место на Окружном такмичењу из математике;
Немању Мештеровића, ученика 4/1 за освојено 3. место на Окружном такмичењу из математике;
Литерарну секцију „Разиграно перо“ за освојену 1. Награду на Републичком такмичењу литерарних секција Србије које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.
Школа је наградила и наставнике:
Животу Ђорђевиђа за успешну припрему ученика за такмичења, Станицу Милошевић за успешну припрему ученика за такмичења, Милоја Митровића за успешно вођење Ликовне секције и оствареним резултатима на конкурсима, Лидију Јовановић Марић за освојену 1. награда на Републичком такмичењу литерарних секција Србије – Награда „Проф. др Слободан Ж. Марковић” које организује Друштво за српски језик и књижевност Србије; Задужбина Десанка Максимовић и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и за успешно вођење Литерарне секције и оствареним резултатима на конкурсима, Соњу Миловановић за освојену 1. награда на Републичком такмичењу литерарних секција Србије – Награда „Проф. др Слободан Ж. Марковић” које организује Друштво за српски језик и књижевност Србије; Задужбина Десанка Максимовић и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, за успешно вођење Литерарне секције и успешну припрему ученика за такмичење рецитатора, Душицу Милосављевић за успешну припрему ученика за такмичење рецитатора, Марицу Николовски за успешну припрему ученика за такмичење рецитатора, Гордану Станојевић за успешну подршку ученицима у учешћу на ликовним и литерарним конкурсима и припрему ученика за такмичење рецитатора, Катарину Марковић за успешну подршку ученицима у учешћу на ликовним и литерарним конкурсима и Иву Крушкоњу за успешну припрему ученика за такмичење рецитатора.
Поводом Дана школе, додељене су и три Захвалнице: Захвалницу Сањи Удовичић за учешће у припреми и снимању часова у оквиру наставе на даљину у школској 2020/2021. години, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања; Захвалницу Данијели Митровић за учешће у припреми и снимању часова у оквиру наставе на даљину у школској 2020/2021. години, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања и припрему ученика за такмичење рецитатора; Захвалницу Верици Адамовић за учешће у припреми и снимању часова у оквиру наставе на даљину у школској 2020/2021. години, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања.
Ученици су припремили богат и разноврстан програм, садржан од бројних песама, Сплет дечијих игара разиграног 2/3 одељења, публика је имала прилику да види и чује малу Ленку из Издвојеног одељења из Села Лајковца и Вукашина Петронијевића, ученика 3/3, који су школу представљали на 52. Окружној смотри „Песниче народа мог“. Чланови драмске секције су својим наступом открили шта све има у Модерној школи, а није изостао ни наступ хармоникаша Николе Васовића и Димитрија Јовановића.
У улози водитеља програма, Јулија Лончар осврнула се на успехе ученика, посебно запажене успехе ученице Марије Јеремић: “ Марија нам је својом песмом открила тајну где се налазе снови. Заиста је тако. Стварамо, пишемо поезију, сликамо, играмо, изражајно казујемо поезију, глумимо, свирамо, неко од нас воли математику, историју, српски и неки други предмет па буде добар не само у школи, већ успешно представља нашу школу и на такмичењима. Ми живимо своје снове јер снови су крила за све оне који се не боје. Сад ћемо наградити оне који су у овој години имали прилику да учествују на такмичењима и буду успешни. Знамо сви да ове године због короне и нисмо имали прилику да покажемо шта све знамо и умемо. Али, трудили смо се да будемо део сваког такмичења које је било организовано. “
Директорка школе Биљана Жујовић је приликом уручења награда ученицима и њиховим наставницима честитала на постигнутим резултатима и пожелела им успех у будућем раду.