Одбојкашице у дербију победиле ТЕНТ са 3:1

У дербију петог кола Суперлиге Србије ОК Железничар је синоћ у Спортској хали Лајковац релативно лако савладао ТЕНТ резултатом 3:1, по сетовима 25:10, 26:24, 16:25 и 25:18. Трећом победом у првенству Жеља је доспео на четврто место шампионата, иза Уба са четири и Звезде и Јединства са свих пет тријумфа.
Деловало је од старта утакмице да одбојкашице Железничара имају добру енергију и да су расположеније за игру. Уз одређене падове у игри и пуно грешака у појединим деловима меча, то се до краја и показало: лајковачки тим је био бољи на сервису и пријему, имао већу искоришћеност првог напада, знатно више поена из напада и успешних блокова, али је направио и нешто више грешака. Каад се подвуче црта Жеља је сасвим заслужено добио дерби, уз мање напетости и неизвесности него што се очекивало.
Жеља је добро отворио меч највише захваљујући одличном сервису, на чему тренер Ковачевић доста инсистира, а сходно томе поремећен је пријем Обреновчанки, које су врло тешко успевале да организују добар напад. У другом сету ТЕНТ је побољшао игру у свим сегментима, док су домаће одбојкашице правиле пуно грешака, екипе се смењивале у вођству, да би уз мало среће овај период игре припао нашем тиму на разлику. Трећи сет је ТЕНТ добио доста лако и убедљиво, а онда је у четвртом поново све било на страни Железничара, у свим сегментима игре.
Поене за Железничар освојиле су Миросављевић 15, Узелац 14, Кнежевић 9, Батинић 8 (4 блокаде), Милојевић 7, Кутлешић 6, Антонијевић 3, Савићевић и Ивановић по 1.
Железничар је остао без 24-годишњег коректора Милане Рајлић, која је потписала за руског суперлигаша Спарту предвођеног нашим тренером Слободаном Радивојевићем. Рајлићева је за наш тим наступала од 2019. и оставила је значајан траг у Лајковцу.
Остали резултати петог кола: Црвена звезда – Срем 3:0, Спартак – Јединство 1:3, Клек – Уб 0:3, Партизан – Инђија 1:3.
На табели најубедљивије су екипе Јединства и Црвене звезде са свим победама, Уб има четири, а Железничар и Инђија по три. У следећем колу наше одбојкашице играју управо у Инђији, која је као нови суперлигаш доста добро стартовала ове сезоне. Утакмица је најављена за 5. новембар.