Одличан концерт „Неверних беба“

Претпоследње вечери манифестације „Дани Лајковца“ на Градском тргу је у одличној атмосфери одржан концерт рок састава „Неверне бебе“. Сјајна енергија на бини, прилично испуњен плато код Градске куће, добра реакција публике – све то потврдило је да је бенд препознатљив по одличним свиркама, као и да су се и музичари и Лајковчани ужелели контакта уживо.
На конференцији за новинаре фронтмен бенда Милан Ђурђевић изразио је задовољство што као Ваљевац наступа у суседном Лајковцу и констатовао да су овде последњи пут свирали 2011. године.
– Вечерас крећемо са свиркама после короне, не знам до када ће да траје, али то што буде трајало направићемо да буде узбудљиво. Свираћемо најбоље песме из наше каријере, од 1994. до данас и надам се да ћемо уживати и ми и публика. Завршили смо осми студијски албум и чекамо да видимо хоће ли бити неког затварања због короне. Ако не буде онда пуштамо албум, ако буде онда ћемо то у фебруару и спремамо се за велику промоцију следеће године. Завршили смо документарни фим о бенду: комплетна каријера представљена је у три наставка по 40 минута, све оне важне ствари које су се догађале од 1994. до данас. Близу 2500 концерата је иза нас, хиљаде и хиљаде пређених километара, цела планета…Леп је тренутак каријере, направили смо добар албум и постоје предуслови да у наредном периоду уживамо у оном што радимо на начин како смо то чинили претходних деценија.
Одговарајући на питање како се осећају пред публиком после дуже паузе, Милан је одговорио:
– За нас је то најприроднији амбијент који постоји. Када изађемо на бину боље се осећамо него на било ком другом месту. То је врста талента, страсти и потребе и начина живота јер је музика стил живота. Контакт с публиком даје нам инспирацију и она је важна како би концерт увек био другачији. Суштина концерта јесте што се то дешава у тренутку, није исто то гледати на ЈуТјубу, због тога концерти имају слободу и лепоту, емоцију која је важна и за нас и за публику. И због тога мислим да мора да се врати неки нормалан живот, ако не у септембру вратиће се следеће године, да ћемо тада моћи рећи да смо планетарно победили ову пошаст која нас је затворила две-три године. Свима нам фали ваздуха и пробаћемо у овом кратком периоду да компензујемо то изгубљено време.
Милан је констатовао да имају своју публику, песме које су пронашле људе и „по свему што смо прошли до сада имамо озбиљан разлог да будемо спокојни: и као људи и као уметници“. Потврдила је то и лајковачка публика у четвртак увече.

Фото: Неверне бебе (https://www.facebook.com/neverne.bebe)