Одлука о укидању ванредног стања

Према Закључку Штаба за ванредне ситуације општине Лајковац председник Андрија Живковић данас је донео Одлуку о укидању ванредног стања за територију општине Лајковац. Ванредна ситуација била je проглашена 30. јула због потребе за предузимањем превентивних мера заштите становништва од ширења заразне болести изазване вирусом КОВИД-19.

Одлука је мотивисана чињеницом да се број новозаражених знатно смањио – последњи случај у Лајковцу забележен је 13. августа, а пре тога било је четири дана без нових инфицираних.

Од 69 инфицираних у другом пику пандемије тренутно је 12 позитивних, 54 особе има дупли негативни налаз и сматра се излеченим, док су три преминуле. У кућној изолацији је 11 особа.

Према званичним подацима Завода за јавно здравље Ваљево од почетка пандемије број инфицираних у Колубарском округу је 1612, од чега је у Лајковцу 99. Преминулих од КОВИД-19 или последица дејства овог вируса је 47 у округу, док је у нашој општини пет. Тренутно у Општој болници Ваљево са позитивним налазом на КОВИД-19 нема ниједног житеља општине Лајковац.

Одлука о укидању ванредног стања