Пионири Србије у Лајковцу изборили пласман на ЕП за одбојкаше

У Спортској хали Лајковац мушка пионирска репрезентација Србије (до 17 година, 2007. и млађи) изборила је пласман на Европско првенство у Подгорици, које ће се одржати од 19. до 30. јула. Пионири Србије победили су Летонију и Немачку, а поражени од Аустрије. Лајковац је још једном показао да располаже ресурсима за организацију значајних међународних такмичења.

Друга рунда квалификација Б групе за Европско првенство одржана је у Лајковцу од 20. до 22. априла. Најузбудљивији меч, борба за прво место на турниру, одигран је синоћ између Србије и Аустрије. Обе екипе су имале по две победе и обезбеђен пласман на првенство. У неизвесној утакмици пуној квалитетне одбојке и преокрета, Аустрија  је славила са 3:2, по сетовима 20:25, 25:22, 16:25, 25:18 и 17:15.

Битно је да су у синоћном мечу пионири Србије још једном доказали да ће имати шта да покажу на шампионату Европе. Претходно је Србија савладала Летонију са максималних 3:0 и Немачку са 3:1. Коначан поредак: Аустрија, Србија, Немачка, Летонија. Наша репрезентација имала је солидну подршку домаће публике.