Почела изградња пута Мирковићи-Јосиповићи у Јабучју

Дуже од деценију најављивани радови у Горњем крају Јабучја, на деоници пута Мирковићи – Јосиповићи у дужини од 2,2км, отпочели су пре неколико дана. Вредност радова је 18 милиона динара, извођач радова је ПЗП Ваљево, а ако временски услови буду погодовали динамици извођења радова пут ће бити завршен до средине марта.

Посебно радосни били су данас мештани Дубраве, јер су дуго чекали на испуњење бројних обећања везаних за овај пут, који им много значи.

Радове у Горњем крају Јабучја обишао је јуче председник општине Андрија Живковић са сарадницима и том приликом је рекао:

“Мени је веома драго да су после више од једне деценије, а вероватно и близу две деценије обећања за овај пут, где највећим делом живе наше комшије Роми, отпочели дуго најављивани радови на деоници пута Мирковићи – Јосиповићи, која пролази кроз Дубраву. Ми смо обећали, да ћемо путеве урадити у свим деловима наше општине где је претежно насељена ромска популација. Ми смо уговорили ову деоницу од 2,2 километра, чија је вредност радова 18 милиона динара,  а извођач радова је ПЗП Ваљево. Радови су кренули пре неколико дана и ако временски услови дозволе, ми ћемо већ до половине марта имати завршену комплетну деоницу . Оно што је мени јако драго јесте да управо људи који овде живе добију пре свега оне елементарне услове за живот. Веома је важно да буду повезани са општином Лајковац, а такође и да  школски аутобус који саобраћа овуда има основне услове за превоз деце. Посебно одајем велику захвалност мештанима Дубраве, јер сигурно велики број деце одавде одржава нашу школу у Јабучју.Ово је велики дан за Горњи крај Јабучја и ово није крај побољшања услова за живот становника овог дела општине  Лајковац. У плану је да се реши и проблем одлагања смећа, а након завршетка ове деонице, у плану је и 400 метара асфалта у Доњем крају, у ромском насељу Требежи, а потом и решавање проблема насеља Палеж у Пепељевцу, у коме такође живе Роми.“

Мештанин Дубраве Зоран Митровић захвалио се општинском руководству које је преузело одговорност и решило проблем пута Мирковићи – Јосиповићи, на који се предуго чекало. Нагласио је да за мештане овај пут много значи и да ће битно допринети квалитету њиховог живота.