Председник Живковић најавио инфраструктурне радове

Председник општине Лајковац Андрија Живковић недавно је на конференцији за новинаре најавио најзначајније инфраструктурне радове овог пролећа. То су, пре свега, изградња канализације у улици Лајковачка пруга, изградња Зелене пијаце, парка на месту садашње пијаце, уређење платоа испред улаза у зграду Општинске управе, завршетак амфитеатра у ОШ „Миле Дубљевић“, водоводне мреже везане за хидросистем Стубо-Ровни и водовода у Јабучју, реконструкција улица и локалних путева итд.
-Данас смо дали тражену сагласност на затварање саобраћаја у улици Лајковачка пруга у дужини од 200 метара, где почиње изградња кишне и фекалне канализације за део Лајковца испод пруге. Наиме, када је ту пре 10-15 година рађена канализација, управо тај део је остао и мештани су остали без решеног важног проблема. Прошле године је завршен асфалт у тој улици и са овим радовима ћемо комплетирати улицу Лајковачка пруга. Што се тиче инфраструктуре у овом делу, остаће нам само тротоари који такође нису завршени пре десет година, тако да ћемо и то комплетирати. А такође ће и сви други радови на територији лајковачке општине бити интензивирани. Пре свега , мислим на радове на Зеленој пијаци, на изградњи парка, очекујемо и да крену радови на уређењу партера испред зграде општине и три пута који смо уговорили крајем прошле године: Гајића пут у Марковој Цркви, Гајића пут у Боговађи и кружни пут за Томиће у Јабучју. Очекују нас и активности на привођењу крају амфитеатра у школи и коначног стављања у функцију. Очекује нас и санација рупа на путевима…То су послови који ће бити реализовани током фебруара и марта. Очекује нас и наставак радова на изградњи водоводне мреже која се везује на хидросистем Стубо-Ровни (Ратковац, Придворица, Стрмово) и изградња водовода за насељено место Јабучје.
Председник Живковић је рекао да ће побројани радови обележити прву половину године, као и изградња трафоа и котларнице за затворени пливачки базен, за који се нада да ће у првим летњим месецима бити завршен.