Представа “Зоран Радмиловић” у извођењу Ивана Томашевића

На позоришном репертоару Културног центра “Хаџи Рувим” Лајковац следи монодрама „Зоран Радмиловић“  шабачке сцене “Маска”,  у извођењу глумца Ивана Томашевића.  Представа је у суботу 18. новембра у Градској кући, с почетком у 19 часова. Улаз је бесплатан.

Ово је прича о једном од наших најбољих и најпопуларнијих глумаца, испричана из перспективе глумца који је опседнут ликом и делом великог Зорана Радмиловића. Глумац покушава да одигра монодраму о Салијерију, али одустаје јер га стално прогања лик Зорана Радмиловића. На овој паралели Салијери – Моцарт, глумац (у овом случају Иван Томашевић) – Зоран Радмиловић је изграђена ова комична прича о проблему великог броја уметника које су, због пар генија, прогласили за медиокритете.

Сама идеја о поставци ове монодраме је потекла од Драгана Беговића продуцента на РТС –у. 2011. године је снимљен играно документарни филм “Залажем се за лаж” по истоименој књизи Ане Радмиловић, ћерке Зорана Радмиловића, а по Зорановим текстовима. Улога Зорана Радмиловића је додељена Ивану Томашевићу, а режија Андреи Ади Лазић. Током припрема и снимања филма, продуцент Драган Беговић је изложио идеју да се уради и монодрама о Зорану Радмиловићу.

За улогу у монодрами “Зоран Радмиловић” глумац Иван Томашевић је вишеструко награђиван.