Пријемни за упис у Музичку школу 8. и 11. јуна

Пријемни за упис у Издвојено одељење Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева биће организован 8. и 11. јуна у просторијама школе, улица Војводе Мишића 86 (први спрат). Пријављивање је до 24. маја, а заинтересовани кандидати могу се пријавити за полагање пријемног испита попуњавањем пријаве на интернет презентацији школе www.muzika.edu.rs Музичка школа у нашем граду уписује 15 деце у припремни разред и 17 ученика у први разред Основне музичке школе за 2020/21. годину.
Припремни разред траје годину дана и могу га уписати деца од осам година и млађа. За први разред могу се пријавити деца узраста 9 година и млађа. Основношколско музичко образовање траје шест година, а може се бирати школовање на једном од пет инструмената, уз ограничен број места: клавир 4, хармоника 4, гитара 4, виолина 3 и виолончело 2. Ове школске године је три места више на инструменту гитара.
Резултати пријемног испита биће објављени на сајту школе 21. јуна до 12 часова. Све додатне информације родитељи могу пронаћи на сајту Музичке школе или добити путем имејла muzika.valjevo@gmail.com.
Издвојено одељење ваљевске Музичке школе „Живорад Грбић“ у Лајковцу похађа око 70 ученика, уз млад и стручан наставни кадар и добре услове за наставу.