Припреме одбојкашица Железничара

Одбојкашице Железничара су већ двадесетак дана у тренажном процесу под диригентском палицом новог, али врло искусног и респектабилног тренера Бранка Ковачевића. У стручном штабу су и помоћни тренер Владимир Живковић, кондициони тренер Срећко Мијатовић и статистичар Лазар Табаковић. Новина је да је дугогодишњи капитен Ивана Лазаревић завршила играчку каријеру и сада је на позицији спортског директора клуба, док је капитенску траку преузела Александра Гајић.

Због наставка каријере у румунском Лугожу, блокер Катарина Чанак (25) напустила је редове Железничара. Састав тима је највероватније комплетиран и тренутно га чине: Александра Гајић, Милица Тошић, Аница Кутлешић, Маја Савић, Нада Митровић, Милана Рајлић, Марина Вујовић, Николина Зарић, Тамара Марковић, Сара Ранковић, Јована Миросављевић, Вања Ивановић и Рада Перовић.

Чињеница је да по именима Жеља и ове године има искусан и квалитетан састав, можда и јачи него претходне сезоне. У клуб су се вратиле Маја Савић, најбољи блокер Суперлиге претпрошле сезоне када је наступала у Лајковцу, и Аница Кутлешић, а дошле Марина Вујовић, са богатим међународним искуством, и сјајна Јована Миросављевић. Практично би требало овај квалитет укомпоновати и направити добру енергију на паркету, што је, можда, највише недостајало Жељи у претходној сезони.

Осим домаћег првенства, Железничар ће се такмичити и у Балканском купу који је освојио пре пар година, а пријавиће се за његову организацију у Лајковцу.

У паузи до новог првенства у свету женске одбојке одјекнула је вест да је Визура угасила сениорски тим тако да је Такмичарска комисија Одбојкашког савеза Србије расписала конкурс за попуњавање упражњеног места у Суперлиги Србије. У последњој деценији Визура је оставил огроман траг у српској женској одбојци, освајајући низ трофеја у националном шампионату и купу, као и запаженим учешћем у Лиги шампиона.

Подсећамо да је за шампиона у сезони 2019/20. проглашен обреновачки ТЕНТ, који се у време прекида првенства због пандемије и ванредног стања налазио на првом месту.