Признање Срба из Француске за Милутина Ранковића

Председник Савеза Срба Француске Ђуро Ћетковић недавно је у Лајковцу Милутину Ранковићу уручио признање у име овог савеза. Том приликом Ћетковић је рекао:

-Одлучили смо да у овој години доделимо признања људима из отаџбине и расејања, који су дали значајан допринос у унапређењу српске дијаспоре у Француској. Када је у питању култура, без дилеме Савез Срба Француске био је сагласан да медаљу ове организације међу првима добије Милутин Ранковић”.

Председник одбора за културу Савеза Срба Француске Петар Гојковић, стари познаник Лајковчана, образложио ј епризнање за Ранковића:

– Осим што је приређивао изложбе својих скулптура, беседом отварао програм Светосавског бала на Сени, водио програме у Амбасади Србије и Цркви Светог Саве у Паризу, Милутин Ранковић је омогућио да барем 150 сликара, књижевника и других уметника наступи на Данима српске културе у Паризу, Данима Светосавља и манифестацији Мондо Култ у Паризу, Бондију и Сурену. Надам се да ће проблеми са пандемијом ковида што пре проћи, па да већ од јесени наставимо где смо стали.

Ово је још једно у низу међународних признања Милутину Ранковићу, уметнику из Лајковца.