Ратко Павличевић нови тренер ОК Железничар

Након четири сезоне, управа Одбојкашког клуба Железничар завршила је сарадњу са Бранком Ковачевићем, кога ће у сезони 2024/25 на месту шефа стручног штаба заменити Ратко Павличевић. Ову вест објавио је спортски лист „Журнал“, а потврдила нам је и Ивана Богдановић, спортски директор лајковачког суперлигаша.

„Банету Ковачевићу је истекао уговор, провео је четири године у Лајковцу, обострано смо осетили да је време за промене. За те четири лепе године два велика талента изашла су из Бранкове школе: Александра Узелац и Вања Ивановић. Имамо скоро цео нови стручни штаб, а за сада и две нове одбојкашице: коректора Теодору Исаиловић из Инђије и дизача Милицу Јовановићиз Црвене звезде“, рекла нам је Ивана Богдановић.

Педесетосмогодишњи стручњак Ратко Павличевић има богату тренерску каријеру у земљи и иностранству. Његово име се првенствено везује за Црвену звезду, у којој је са паузама провео 11 година и освојио више трофеја у првенству и купу. Последњи пут је на клупи Звезде био у такмичарској 2022/23. години. Пре тога је читаву деценију провео у иностранству и то у мушкој одбојци, а био је и селектор репрезентације Северне Македоније.

За то време водио је Ал Хилал из Саудијске Арабије, кипарски Пафос, две сезоне грчки Фоиникас, три године Амрисвил и једну сезону Шеноу из Швајцарске, наводи „Журнал“.