Садржајан и маштовит Дечји дан

Скоро три сата трајао је синоћ Дечји дан и верујемо да је задовољио машту и радозналост најмлађих, као и очекивања родитеља. Програм на бини био је садржајан и разноврстан, док су аниматори на платоу били најмаштовитији и најориогиналнији до сада. Да Лајковчани и њихови „клинци и клинцезе“ воле овакве програме, показало је и то што је одзив, упркос врелом дану, био јако добар.На почетку програма одиграна је позоришна представа „Летње заврзламе“, а затим је наступило више плесних група различитог узраста Балетског студија „Идеа“, показавши да имају пуно полазница и да су оне старије овладале ритмом и модерним плесом. Награђивани рецитатор Марија Јеремић је говорила стихове Елизабете Георгијеве и прочитала једну своју песму.
Дечји и сениорски фолклорни ансамбли Културног центра „Хаџи Рувим“, у пратњи оркестра Зорана Марковића из Ћелија, извели су Игре из Србије, Игре из Нишаве, Влашке игре, Игре из Лесковца и кореографију Босилградско крајиште. Победница Републичког такмичења у извођењу традиционалних песама Анђела Милосављевић отпевала је песме „Густа ми магла“ и „Косовски божури“.
По традицији Дечјег дана, трочасовно дружење заокружио је мађионичар својом представом сачињеном од добрих трикова и духовитих опаски.
Магији прелепог поподнева допринели су никад интересантнији улични аниматори: Аладин и дух из чаробне лампе, „mirror шетачи“ – Златни господин и Сребрна дама, пајаци на штулама у сјајним костимима и одличном расположењу, кловнови балонџије и кловн са сапуницом, као и две даме које су бројним заинтересованим малишанима сликале прелепе арабеске на кожи. Сви су представљали праву атракцију за лајковачке малишане, чинећи атмосфера на Градском тргу буде весела и раздрагана.