Санирање деонице оштећене изградњом Коридора 11

Сасвим је извесно да ће извођач радова на изградњи Коридора 11 санирати деоницу од Пепељевачке рампе до моста на реци Колубари у дужини од једног километра, која је највише коришћена за потребе изградње Коридора 11, односно аутопута “Милош Велики”. То је најавио председник општине Лајковац Андрија Живковић приликом обиласка радова на траси старе ћирине пруге,који су при крају. Датум почетка радова биће прецизиран већ почетком идуће седмице, а очекује се да буду завршени током септембра:

-Након посете председника Александра Вучића у недељу, убрзали смо и преговоре са главним извођачем радова на Коридору 1,1 кинеском фирмом „Шандонг“, која је користила локалне путеве приликом изградње ауто-пута. Управо смо имали састанак са представницима „Шандонга“, „Југинуса“ и „Енергопројекта“, на коме је договорено да почетком следеће недеље дефинишемо тачан датум почетка радова на деоници кроз Пепељевац, од Пепељевачке рампе до моста на реци Колубари. То је пут дужини око 1.000 метара, који је највише коришћен за потребе изградње Коридора 11, односно аутопута “Милош Велики”. На тај начин ћемо заокружити причу, односно целину обнове путева од стране државе, односно „Путева Србије“ и „Шандонга“ за 2019. годину.

Најбитније је да ће мештани Пепељевца моћи већ од краја септембра да користе два пута до Лајковца: потпуно нови пут од Пепељевачке рампе до моста на Колубари и трасу старе ћирине пруге. Њу ће, наравно, користити и сви који гравитирају Пепељевцу: Боговађа, Доњи Лајковац, Врачевић…Дакле, у питању је путни правац који није везан само за једно село, већ за читав скуп села која гравитирају ка Ибарској магистрали и Лајковцу.