Стефана, Ксенија и Јована у финалу Европског првенства за млађе сениорке

Млађе сениорке Србије пласирале су се у финале другог Европског првенства које се одржава у Италији, а огроман допринос победи против Турске од 3:2 дале су одбојкашице Жеље Стефана Пакић, Јована Зеленовић и Ксенија Томић! Зеленовић са 20 и Томић са 18 освојиле су највише поена за нашу репрезентацију, док је Стефана била изванредна на месту либера, са највише пријема сервиса у саставу Србије.

У великом финалу Србија ће играти против Италије, која је у другом полуфиналу победила Пољску са 3:1. Утакмица се игра у суботу 6. јула од 21 час, уз пренос на званичном Јутјуб каналу Европске одбојкашке федерација https://www.youtube.com/@CEVolleyball.

Након три убедљиве победе у групи, против Пољске, Португалије и Чешке, наше репрезентативке су после велике борбе успеле да савладају једног од најтежих противника на првенству. Изабранице Маријане Боричић вечерас су у Лећеу, у првој полуфиналној утакмици, надиграле Турску са 3:2, по сетовима 25:20, 25:23, 20:25, 17:25 и 15:10, после 116 минута игре.

Уз Зеленовић и Томић највиђе поена за нашу селекцију освојиле су Тица са 12 и Наташа Чикуц са 10.

Друго по реду Европско првенство за млађе сениорке одржава се у италијанским градовима Леће и Копертино, а на првом Србија је освојила сребрну медаљу.

Фото: Одбојкашки савез Србије