Тениски турнир Lajkovac Open 2020

Од 31. јула до 3. августа на теренима Установе за спорт и омладину одржава се тениски турнир „Lajkovac Open 2020“, који традиционално у част градске славе Огњене Марије организује Тениски клуб Лајковац. За разлику од велике већине програма манифестације „Дани Лајковца“, који је одложен због епидемиолошке ситуације, овај турнир се одржава захваљујући чињеници да је тенис индивидуални спорт у којем већ постоји знатна физичка дистанца.
Турнир има 37 учесника, рекреативаца, мање него претходних година због пандемије корона вируса: 29 сениора и 8 ветерана. Поред домаћина, такмиче се тенисери из Лазаревца, Уба, Крупња и Ваљева, потврдио је директор овогодишњег турнира Марко Биљић, након обављеног жреба и коначног избора пријављених учесника.
Организатори наглашавају да ће се тениски турнир одвијати све време и у сваком сегменту уз максимално поштовање свих мера које су на снази у борби против КОВИД – 19, уз строго поштовање одржавања дистанце, без задржавања након одиграног меча и без публике.