Железничар и Дивци без голова, Задругар поражен у Мионици

Лајковачки зонаши су овог фудбалског викенда одиграли утакмице 17. кола Колубарско-мачванске зоне. У Лајковцу су ФК Железничар и ОФК Дивци одиграли без голова, а Задругар је у суботу поражен у Мионици минималним резултатом 1:0.

Публика се у све већем броју окупља на стадиону Железничара, што је јако добро и указује на поверење које стичу нова управа и фудбалери, али данашњу утакмицу неће по много чему памтити. Дуел између треће и четврте екипе на табели, два састава са доста искусних и познатих фудбалера, донео је чврсту утакмицу са мало занимљивих детаља. Било је неколико полушанси и слободних удараца, који су евентуално могли угрозити гол противника, али све у свему – мало правих прилика и фудбалских узбуђења.

Задругар је јуче гостовао захукталој Рибници, која је у последња два кола победила Осечину и лидера Врело Спорт, у међувремену и освојила Куп Колубарског округа победом у финалу против ваљевског Радничког. Упркос тешком терену за игру, у Мионици је виђена динамична и борбена, права првенствена утакмица. Иако се највише играло између два шеснаестерца, било је и добрих шанси за голове на обе стране, при чему је Рибница имала више од игре у првом, а Задругар у другом полувремену. Домаћи су једини погодак постигли преко Немање Плећића у 27. минуту, после грешака у везном реду и одбрани зелено-белих.

Задругар је био доминантнији у другом полувремену, када је имао две одличне прилике за изједначење. Двадесетак минута пред крај сусрета то је спречила статива, а десетак минута пред крај искусни Гентић ј еизбио лопту главом, када је Драгојевић већ лобовао голмана Рибнице. Забележићемо још да је у завршници сусрета Стеван Јоксић из Задругара добио други жути, уједно и црвени картон.

Остали резултати 17. кола: Раднички (Ваљево) – Врело Спорт 0:2, Качер – Раднички Клупци 2:1, ОФК Осечина – Борац (Лешница) 0:3, Младост (Прњавор) – Цер (Петковица) 2:2. Слободно је било Јединство из Владимираца.

Железничар је тренутно четврти са 25 бодова, једним мање од ОФК Дивци и два мање од Качера, док лидер Врело Спорт сада има 34 бода. Доста се закувало у доњој половини табеле, где бодовна разлика између клубова није велика. Задругар на претпоследњем дванаестом месту има 16 бодова, а на последњем месту је Раднички Клупци са 15 бодова. Изнад је Јединство са 17, па Рибница и Младост са 18, Цер са 19 и ваљевски Раднички на седмом месту са 20 бодова.

Све утакмице 18. кола играће су у суботу 15. априла од 16 часова. Задругар дочекује ваљевски Раднички, а Железничар гостује у Клупцима.