Живорад Бојичић о преузимању места начелника

Нови начелник Општинске управе Лајковац је дипломирани правник Живорад Бојичић, досадашњи председник Скупштине општине Лајковац. Бојичић има велико искуство у раду локалне самоуправе: радио је као службеник у Општинској управи, затим био начелник од 2008. до 2012. и градоначелник од 2012. до 2016. По постављењу за начелника Општинске управе Живорад Бојичић је одржао конференцију за новинаре на којој је образложио зашто је одлучио да се повуче са места председника СО Лајковац и кандидује за начелника Управе.
-Рекао сам и 2012. године, када сам са истим овим људима кренуо, да сам професионалац и да играм у тиму, без обзира о ком се месту ради. Сматрао сам да је сасвим довољно оно што сам као начелник урадио и показао у периоду од 2008. до 2012. године, био сам и председник општине и лично нисам имао идеју да поново будем начелник. Ту идеју су имали људи који представљају руководство општине, који су ме замолили да конкуришем после ове летаргије која се догодила: привођења, одређивања притвора, оставке претходног начелника, именовања в.д. начелника, када је дошло до једне врсте конфузије и пометње, када су поједини послови стали и у самој Општинској управи, људи почели да губе поверење и да се плаше да обављају одређене послове… Ово је ипак мало место, велики је притисак јавног мњења, друштвених мрежа, медија… Руководио сам се тиме да сам пре свега Лајковчанин, затим да сам професионалац и да најбоље желим свом месту и људима са којима сам кренуо у ову причу. Пре свега мислим на Андрију Живковића, Ненада Џајевића, Предрага Мирковића, на људе који су чланови Већа. На радном састанку нисам имао дилему, једноставно сам рекао да хоћу и да прихватам, ако нема другог решења. Чак сам и предложио друга решења из Управе, они су рекли да сам ја најбоље решење, најбољи кандидат и да ћу најбоље са њима овај посао који смо заједно започели довести до краја мандата. И ја сам се са тим сложио.
Бојичић је истакао да је после немилих догађаја, привођења запослених из Општинске управе Лајковац, његов задатак да колегама службеницима врати поверење и самопоуздање.
-Професионалац сам, овај посао ми није стран, друго – људи који овде раде и извршиоци у Општинској управи су млади људи које сам скоро све и запослио и који су научили да раде свој посао. Дошло је до мале несигурности, преда мном је велики посао, пре свега да тим људима вратим поверење и самопоуздање и да једноставно будем тај који ће стати испред тих људи, који ће их штитити и да се не понови да људи из Општинске управе буду привођени на начин на који се то догодило. Мислим да је то преседан, када је у питању Општинска управа у Лајковцу! Било је тешких времена и тешких момената, али се тако нешто никада није догодило. Сматрам да је ово јако одговорно место, што се и показало када је привођена моја колегиница, не улазећи у то да ли има или нема кривице, али је свеједно непријатно када вама у раним јутарњим сатима дођу људи и покажу налог за привођење, а ви немате појма о чему се ради. То онда сазнајете тек тамо и прођете све то кроз шта су прошли ови људи који раде у Општинској управи, који ће наставити да раде свој посао.
Живорад Бојичић је рекао да је имао много већи коефицијент као председник Скупштине, а мању одговорност, али да га мотивише професионални изазов и решеност да учествује у завршетку пројеката који су започети у време његовог начелничког и председничког мандата, као што су водоснабдевање, завршетак базена и други важни пројекти.
-Као Лајковчанин и човек који има 53 године, имам намеру да свој радни и животни век заокружим у Лајковцу, желим да могу једнога дана да кажем да сам учествовао у реализацији свих ових пројеката. Поносан сам што сам део ове екипе овде, то су све млади и неискварени људи. Част ми је што сам део овог тима и уверен сам да ћемо заједно, укључујучи и директоре свих јавних предузећа и установа, успешно реализовати све започето и планирано.
Заменик председника Скупштине треба да закаже седницу на којој ће бити констатован престанак мандата Живорада Бојичића као одборника и самим тим функција председника Скупштине. Након потврђивања мандата новом одборнику уследиће избор новог председника Скупштине општине Лајковац.